Blogikirjoitus -
Digimarkkinoinnin trendit 2015
Yksi trendi on ainakin vakio. Digitalisoituminen kasvaa.
Myös digibudjetteja kasvatetaan, tuoreen tutkimuksen mukaan 80 % yrityksistä aikoo kasvattaa digibudjettiaan.
Luimme satoja blogikirjoituksia, kommentteja ja näkemyksiä siitä, mitkä ovat tämän vuoden tärkeimmät digitrendit viestinnässä ja vedimme ne yhteen peilaten siihen miten omat 7000 asiakastamme kehittävät digitaalista näkyvyyttään ja miten meidän omat asiantuntijat arvioivat alkanutta vuotta.
Digimarkkinoinnin trendit 2015, olkaa hyvät:
Omien sivujen, oman median ja omien tarinoiden nousu jatkuu
”Brändit ovat julkaisijoita” -kehitys rantautuu kiihtyvällä vauhdilla Suomeen. Olemme olleet tästä kehityksestä vähän jäljessä muita markkinoita, mutta kiriminen on alkanut. Ansaitulla medialla on edelleen oma merkityksensä, mutta parhaat tulokset saadaan oman verkkomedian kehittämisestä ja ihmisten sitouttamisesta brändin omaan kanavaan. Parhaimmillaan kaikki markkinointitoimenpiteet ohjaavatkin asiakkaat omaan mediaan, sinne missä brändin kaikki viestit ovat kerrottuna juuri oikealla tavalla. Nouseva ilmiö on myös, että yritysten uutisia ja tarinoita tullaan jakamaan entistä enemmän myös maksetulla mainonnalla. Esimerkiksi somekanavien kohdennettu mainonta suoraan omalle kohderyhmälle on kustannustehokasta ja somekanavat ovat paikka, jossa asiakkaat ovat vastaanottavaisia juuri oman median tarinoille.
Verkon vaikuttajat
Erilaiset yhteistyöt bloggaajien ja uusimpana vloggaajien kanssa on kasvanut huimaa vauhtia jo monta vuotta. Tämä on kuitenkin vasta pieni puraisu, sillä verkon vaikuttajien määrä on huimasti suurempi. Nyt pitää löytää esimerkiksi myös ne omissa somekanavissaan aktiivisesti tietoa ja suosituksia jakavat mielipidevaikuttajat ja saada heidät seuramaan ja jakamaan oman brändin viestejä. Samalla pitää pystyä seuraamaan verkossa alkavia keskusteluja ja hiljaisia signaaleja. Ottaa näistä koppi ja omia tämä keskustelu tai nouseva trendi itselleen.
Teknisen osaamisen tarve kasvaa
Markkinointiviestinnän osaajien pitää olla luovia, mutta samalla ymmärtää entistä enemmän tekniikkaa ja ”koodaamista”. Miten optimoidaan omat verkkosisällöt, miten huomioida sisällöntuotannossa hakukonenäkyvyys ja miten eri järjestelmät ja kanavat voivat keskustella keskenään. Miten "koodi" siis toimii. Näitä ei tarvitse osata rakentaa, mutta iso kuva pitää ymmärtää, jotta kaiken pystyy yhdistämään omaan markkinointi- ja viestintästrategiaan.
Sisällöistä entistä vaikuttavimpia
Elämyksiä, tunteita ja ajatuksia. Yritysten tarinat tulevat olemaan entistä vaikuttavimpia ja niihin liittyy entistä hienompia kuvia, infografiikoita ja videoita. Asiakkaat odottavat kovaa sisältöä, johon he voivat oikeasti sitoutua ja jotka kertovat brändin sielun. Sisällöt tekevät brändistä helposti lähestyttävän. Samalla myös materiaalin määrä kasvaa ja kaikkien pitää osata kirjoittaa. Sanat ovat viestimisen tärkeimmät työkalut.