Ohita
Game of Thrones on taas täällä -  mitä viestijät voivat sarjalta oppia?

Blogikirjoitus -

Game of Thrones on taas täällä - mitä viestijät voivat sarjalta oppia?

Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että yksi vuoden odotetuimmista tv-maailman tapahtumista on täällä: Game of Thrones palaa ruutuihin seitsemännellä kaudellaan. Winter is coming ja niin edelleen. Sarjan päätähuimaavan suosion taustalla ovat epäilemättä älykäs ja koukuttava juoni, loistavat näyttelijäsuoritukset ja laadukas toteutus, mutta osansa sarjan suosion rakentamisessa on kuitenkin ollut myös taidokkaalla markkinoinnilla. Vaikka suurin osa viestijöistä voi vain haaveilla kansainvälisen televisiojätin budjetista, voivat kaikki markkinoijat ja viestijät oppia jotakin sarjan markkinointistrategiasta.

Laadukas, visuaalinen sisältö toimii

Ei ole salaisuus, että visuaalinen sisältö ja laadukkaat kuvat toimivat sosiaalisessa mediassa erityisen hyvin ja julkaisuja, jotka sisältävät kuvia tai videoita, jaetaan enemmän. Game of Thrones on tunnettu visuaalisuudestaan ja sitä käytetään hyväksi myös sarjan tuottamassa sisällössä. Laadukas, visuaalinen sisältö on tärkeä osa brändin tarinankerrontaa ja kannustaa sen vastaanottajia jakamaan sisältöjä omissa kanavissaan.

Käytä sosiaalista mediaa vuorovaikutukseen

21 miljoonalla Facebook-tykkäyksellä ja yli 5,5 miljoonalla Twitter-seuraajalla Game of Thrones on tv-sarjojen sosiaalisen median kuninkaallisia. Game of Thrones käyttää sosiaalista mediaa onnistuneesti vuorovaikutukseen yleisönsä kanssa. Game of Thrones-fanien kuvia ja muita julkaisuja jaetaan ahkerasti Twitterissä. Sarja myös luo omia hashtageja kannustaakseen yleisöä keskusteluun ja tuottamaan omaa sarjaan liittyvää sisältöä sosiaalisessa mediassa. 

Ymmärrä viestintäkanavien erot

Jokaisella sarjan käyttämällä viestintäkanavalla on selkeästi oma tarkoituksensa. Game of Thronesin Facebook-sivuilla jaetaan sarjaan liittyviä artikkeleita ja videoita. Sarjan Twitter-sivut taas ovat vahvassa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja julkaisevat myös humoristisempaa sisältöä. Youtube-kanava taas tuo esiin sarjan visuaalista puolta ja tarjoaa kurkistuksen kulissien taakse. Uusimman kauden lähestyessä sarja otti haltuunsa myös Snapchatin, jossa se tarjosi faneille ekslusiivisen filtterin, jolla jokainen voi muokata itsestään jääsilmäisen white walkerin. Kanavat täydentävät toisiaan ja yhdessä muodostavat kokonaisvaltaisen brändikokemuksen.

Kokeile rohkeasti uutta

Vuosien saatossa Game of Thrones on tullut tunnetuiksi luovista markkinointitempauksistaan. Sarja on muun muassa tuonut valtavan lohikäärmeen pääkallon Englannin rannikolle sekä julkaissut aukeaman tekaistuja uutisia New York Timesissa - lohikäärmeen siluetin varjostamana. Game of Thrones on yhdistäny voimansa myös niin muusikoiden kuin taiteilijoidenkin kanssa, ja tarjonnut katsojille niin sarjan inspiroimaa musiikkia kuin taidettakin. Sarjan huomiota herättävät PR-aktiviteetit ovat herättäneet vilkkaasti keskustelua verkossa ja tuoneet ohjelmalle lisänäkyvyyttä.

Näiden PR-aktiviteettien lisäksi uusi-seelantilainen tv-kanava Soho tarjoaa hyvän esimerkin sarjan onnistuneesta markkinoinnista. Kanava pystytti patsaan sarjan vihatuimmalle hahmolle, kuningas Joffreylle. Patsaan ympärille kiinnitettiin köysi, jonka otetta tiukennettiin joka kerta, kun joku käytti hashtagia #bringdowntheking, saaden patsaan lopulta kaatumaan. 875 000 mainintaa myöhemmin...

Game of Thrones osoittaa, kuinka laadukas ja huomiota herättävä sisältö yhdistettynä koko mediakentän ymmärtämiseen ja laaja-alaiseen hyödyntämiseen voi tuottaa loistavia tuloksia. Nämä opit jokainen viestijä voi omaksua omaan työhönsä, oli organisaation koko mikä tahansa. 

Linkit

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Press Officer on Duty

Press Officer on Duty

Lehdistön yhteyshenkilö Lehdistökyselyt
Sofia Thorngren

Sofia Thorngren

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Communications

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland