Blogikirjoitus -
Korvaako tekoäly markkinoijan? "Otus" et vie mun duunia, #€%!@+.
Keskustelu tekoälyn tulosta alkoi jo muutama vuosi sitten eikä ole ottanut laantuakseen. Syrjäyttääkö tekoäly markkinoijan ja ihmisen tuottamat sisällöt?
Olipa kyse kohderyhmän analysoinnista tai automatisoidusta markkinoinnista, tekoäly on tullut jäädäkseen ja muokkaa jatkuvasti sitä, miten työskentelemme. Vaikka teknologian kehittymistä on aina vaikea ennustaa, yksi asia on varmaa – tekoäly ei ole korvaamassa digitaalista markkinointia vähään aikaan. Mutta ottaako tekoäly vielä joskus markkinoijan paikan?
Chattibottien läpimurto
Tiesitkö, että MIT kehitti maailman ensimmäisen chattibotin jo ennen tietokoneiden läpimurtoa vuonna 1966? Kyllä, 60-luvulla! Vuonna 2021 chattibotit eivät enää ole asiakaspalvelun ohjelmoituja irvikuvia – bottien vastaukset ovat rentoja ja aiempaa empaattisempia.
Pizzajätti Domino’s pääsi otsikoihin muutama vuosi sitten Dom-pizzabotillaan ja Duolingo loi käyttäjilleen jopa kolme chattibottia – Renèe the Driver, Chef Roberto ja Officer Ada – jotka vastasivat käyttäjille ranskaksi, espanjaksi ja saksaksi.
Kätevä apuri
Tehokkuus on chattibottien valtti numero yksi. Tiedät varmasti sen tylsän työtehtävän, jonka iän ikuisen toistamisen haluaisit ulkoistaa? Ei huolta, tekoäly ottaa tehtävän mukisematta hoitaakseen. Entäpä datanhallinta? Tekoälyä käyttävät työkalut prosessoivat ennätysmäisellä tahdilla loputonta määrää dataa, jonka käsittelyssä manuaalisesti kestäisi ikuisuuden. Kiitos tekoälyn, voimme keskittyä niihin asioihin, jotka ovat meille merkityksellisiä.
Tekoälyn hitit ja hudit
Asiakaskäyttäytymisen ja kulutustottumusten analysointi antaa tekoälylle oivan mahdollisuuden tarjota kuluttajalle yksilöityjä kokemuksia. Kuinka monta kertaa sinulle on suositeltu tuotteita viimeisimmän ostoskorisi perusteella? Entäpä, oletko huomannut miten Netflix-ohjelmien kuvakkeet muuttuvat? Tämä on tekoäly-taidetta parhaimmillaan – kuvia muutetaan sinulle sopiviksi katseluhistoriasi perusteella.
Vaikka tekoälystä tulee koko ajan luotettavampi, sisältöjen tärkeät vivahteet se voi edelleen kadottaa. Yksityiskohtien havaitseminen on vaikeaa koneille, jotka tekevät päätelmiä algoritmien perusteella. Eihän se R2T2:kaan ollut ketterin liikkumaan Tähtien Sodassa. Vanhaa kunnon intuitiota ei korvaa mikään - ainakaan vielä.
Tekoälystä ei koskaan tule täydellisesti ihmisen kaltaista
Sirin, Alexan ja Sofian jälkeen meillä on nyt Amelia. Maailman ainoana keskustelevana tekoälynä markkinoitu Amelia ymmärtää käyttäjänsä tavoitteita ja muokkaa kommunikaatiotaan keskustelun edetessä. Amelia on tuorein esimerkki tekoälyn viime vuosina tekemästä huimasta kehitysloikasta.
Päätä huimaavasta kehityksestä huolimatta tekoälyn vallankumous odotuttaa itseään – suurin osa yrityksistä ei käytä tekoälyyn pohjautuvia järjestelmiä. Vaikka tekoäly korvaa älyllään sen, minkä se menettää intuitiossa, tunteiden voimalla pyörivässä maailmassa yhtälö ei toimi.
Luovuus on valttikorttisi
Sisältömarkkinointi on kahden kauppaa – sisällöntuotannon ja sisältöjen markkinoinnin. Vaikka tekoäly voi auttaa näissä molemmissa, ihmisaivoja se ei edelleenkään korvaa, jos milloinkaan. Sisällöntuotannossa tarvitaan tekoälyltä puuttuvaa mielikuvitusta, ja meillä se on hallussamme.
Koska olemme vain ihmisiä, voimme toisinaan jumittua ideoidemme kanssa paikoilleen. Jos sinulla on vaikeuksia käynnistää ideakonettasi, anna sisällöntuotantoa käsittelevälle oppaalle mahdollisuus.
Onko sinulla kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!