Blogikirjoitus -
Ota käyttöön neljä helppoa KPI-mittaria viestintäsi boostaamiseen
Elämme viestinnässä datan kulta-aikaa. Monikanavaisuus ja digitalisoituminen ovat johtaneet tilanteeseen, jossa saamme yhä enemmän tietoa siitä, mitä viestintätoimenpiteen jälkeen todella tapahtui. Viestinnän ammattilaiset tuskailevat viestinnän mittaamisen parissa, koska dataa on valtavasti ja olennainen tieto voi hautautua näkyvistä.
Keräsimme sinulle neljä niin sanottua MUST-mittaria, joita seuraamalla pääset oppimaan viestinnän tuloksista ilman liiallista ajankäyttöä. Asettamalla omat viestinnän KPI-mittarit tiedät, mitä viestinnän tulee tehdä toisin seuraavalla kerralla, jotta saatte yhä paremmat tulokset.
Mieti miksi mittaat ja pidä pää kylmänä
Viestinnän onnistumisen mittareiden tulisi liittyä tavoitteisiin, joilla on merkitystä yrityksesi liiketoiminnalle. Pysähdy vastaamaan kysymykseen, miksi asetettu tavoite on tärkeä ja miten mitattu tulos voi auttaa parantamaan tavoitteen saavuttamista. Jos et pysty vastaamaan kysymykseen, olet luultavasti hakoteillä. Hyvä viestinnän KPI-mittaristo on tarkkaan määritelty, mitattava, saavutettava, aikaan sidottu ja realistinen.
Verkko vilisee mitä erilaisempia vinkkiartikkeleita viestinnän mittaamisesta. Voit ottaa niistä ideoita, mutta pidä mielessäsi juuri oman yrityksesi viestinnän tavoitteiden erityispiirteet.
1. Sähköpostien avausprosentti ja klikkaukset
Ovatko massasähköpostitukset osa viestintätiimisi arkea? Jos vastasit kyllä, pidä katseesi tiukasti avausprosentissa. Uutiskirjetyökalut tarjoavat runsaasti analytiikkaa tavoittavuudesta, mutta jo pelkkä tieto siitä, avataanko viestejäsi, kertoo paljon. Kiinnitä huomiota tehokkaaseen otsikointiin, jotta vastaanottaja kokee sisällön relevantiksi ja saat viestillesi lukijoita.
Klikkausprosenttien lisääminen mukaan rikastuttaa kokonaiskuvaa sähköpostikampanjasi menestyksestä. Kokiko viestin vastaanottaja viestisi niin relevantiksi, että hän klikkasi sisältöön lisättyä linkkiä? Niin sanottujen Call-to-action –nappien käyttäminen voi helposti aktivoida lukijaa jatkamaan ajankäyttöä viestienne parissa ja tilaamaan ladattavia sisältöjä.
Tässä meidän Call-to-action sinulle esimerkiksi:
Vinkki!
Tiesithän, että voit lähettää uutiskoosteita nyt myös Mynewsdesk-uutishuoneestasi. Ominaisuus lanseerattiin äskettäin vastaamaan asiakkaidemme viestintätarpeisiin. Nyt voit koostaa uutiskirjeen tai ”presskitin” helposti uutishuoneesi Network-toiminnosta. Lisäksi olemme kehittäneet uutishuoneen analytiikkaa siten, että voit hetkessä nähdä kuka viestejäsi avaa ja klikkaa. Saat kertaheitolla kokonaiskuvan ulkoisen viestinnän tavoittavuudesta.
2. Sivulataukset per käynti
Mikäli yrityksenne viestintä keskittyy houkuttavien asiantuntijasisältöjen tuottamiseen, tämä mittari on teille. Mitä useampia sivuja kävijä avaa verkkovierailun aikana, sitä kiinnostavampi asiakas hän on teille ja sitä paremmin olette onnistuneet työssänne. Tämän tiedon avulla voitte kehittää sivustoanne niin, että yhä useampi käyttää sisältöä laajemmin hyväkseen.
Sisältöön keskittyvät yritykset viestivät uutishuoneessaan tyypillisesti hyvin monipuolisesti ja useille eri kohderyhmille. Uutishuone toimii heille omana mediana, niin sanottuna sisältöhubina. Samalla työkalu toimii välineenä toimittajien, median, eri sidosryhmien ja verkossa liikkuvan potentiaalisen yleisön tavoittamiseen.
Vinkki!
Sivulatauksien määrän lisääminen on itse asiassa yksinkertaista. Mynewsdesk-uutishuoneessa voit lisätä liittyvät materiaalit helposti pääviestin perään, jolloin annat viestin vastaanottajalle mahdollisuuden lukea lisää aiheesta. Samalla teet hakukonenäkyvyyden nostamisen kannalta arvokkaita ristiinlinkityksiä uutishuoneesi sisällä.
3. Sivuilla käytetty aika
Jos viestinnän tavoitteeksi on asetettu yleisön sitouttaminen, seuraa analytiikasta uutishuoneessa vietettyä aikaa. Mikäli verkkovierailijat viettävät yli kaksi minuuttia uutishuoneessasi, olet onnistunut!
4. Somejaot
Kukapa ei haluaisi yleisön jakavan viestejä omille verkostoilleen sosiaalisessa mediassa? Suosittelijuus on tehokasta, mutta ilmiön aikaan saaminen sitäkin vaikeampaa. Somejakojen määrän seuraaminen eri kanavissa on kuitenkin erinomainen mittari, jota seuraamalla pääset helposti kartalle viestin suosiosta. Mittaamalla somejakoja saat myös paremman käsityksen yleisösi mielenkiinnon kohteista.
Vinkki!
Tarjoa yrityksesi omille työntekijöille aktiivisesti mahdollisuus jakaa sisältöjänne verkostoilleen. Muista kertoa uusista jaettavista sisällöistä myös yrityksesi sisäisessä viestinnässä. Uutishuoneen kautta voit lähettää sisällöt helposti eteenpäin jaettavassa muodossa myös intraan tai sisäisenä uutiskirjeenä.
Mittareita seuraamalla opit tuntemaan yleisösi
Kun olet ottanut käyttöön älykkäät mittarit, on olemassa pieni kiusaus: haluat herkutella vain hyvillä tuloksilla. Onnistumisista saa ja pitää nauttia, mutta heikot tulokset ovat arvokkaita, koska ne auttavat viestinnän kehittämisessä. Opit mittareita seuraamalla omasta yleisöstänne. Me Mynewsdeskillä lupaamme, että yllä mainitut KPI’t vaikuttavat myös omaan sisältöstrategiaamme. Oma analytiikkamme visualisoi meille hetkessä sen, millaisiin viesteihin te lukijat haluatte meidän panostavan.
Autamme mielellämme teitä viestinnän mittaamiseen liittyvissä haasteissa. Olet aina tervetullut uutishuoneen käyttökoulutukseen tai heittää meille sähköpostin tai soiton.