Ohita
Tunne yleisösi
Tunne yleisösi

Blogikirjoitus -

Tunne yleisösi - Opas kohderyhmäsi sitouttamiseen

Oman yleisön tunteminen on jokaisen menestyvän PR-strategian perusta. Laadukaskaan sisältö ei tuota tuloksia, jos sillä ei ole merkitystä vastaanottajalle. Onkin äärimmäisen tärkeää ymmärtää, kenet halua tavoittaa, ja mikä omaa kohdeyleisöä puhuttelee.

Tunnista sinulle tärkeimmät kohderyhmät
Oman kohderyhmän kartoittamisessa kannattaa lähteä liikkeelle olemassa olevasta yleisöstä. Käy läpi tietokantasi ja sosiaalisen median kanavasi ja ota selvää, kuka on vuorovaikutuksessa kanssasi. Yleisön voi jakaa karkeasti kolmeen ryhmään:

  • Media (toimittajat, freelancerit)
  • Vaikuttajat (media vaikuttajat, alan asiantuntijat)
  • Brändilähettiläät (työntekijät, sijoittajat ja kanta-asiakkaat, jotka haluavat levittää brändisi viestiä)

Kun sinulla on selkeä kuva siitä, keistä yleisösi koostuu, voit määrittää, mitkä kontaktit kussakin ryhmässä ovat brändillesi arvokkaimpia. Nämä kontaktit jakavat sisältöäsi omille verkostoilleen. Voit huomata, että tämä ryhmä voi muodostaa vain muutaman prosenttin koko yleisöstäsi.

Tutustu seuraavaksi tähän osaan yleisöstäsi paremmin. Miltä heidän sosiaalisen median profiilinsa näyttävät? Millaisia hakutuloksia heidän nimensä antavat? Google Alerts voi auttaa pysymään ajan tasalla yleisösi elämästä. Harkitse myös kommunikointia ja yhteistyötä tärkeimpien seuraajiesi kanssa sosiaalisessa mediassa. 

Puhuttele yleisöäsi
Kun tunnet yleisösi, mieti, mikä koskettaa heitä henkilökohtaisella tasolla. Suunnittele tuottamasi sisältö yleisösi mielenkiinnon kohteet huomioon ottaen ja tarjoa heille tietoa, josta on heille hyötyä.

Kiinnostavan sisällön tuottamiseen löytyy paljon vinkkejä ja ohjeita. Saat ideoita esimerkiksi The art of storytelling in PR -käsikirjastamme, joka käsittelee hyvää tarinankerrontaan. Voit myös esimerkiksi hyödyntää tietokilpailuja ja mielipidekyselyitä sisältösi monipuolistamiseen ja kirjoittaa toimialasi uusimmista trendeistä tarjotaksesi lukijoillesi tuoreita näkökulmia.

On tärkeää luoda sisältöä, joka kiinnostaa yleisöä. On kuitenkin yhtä tärkeää jakaa se kanavissa, joista yleisösi löytää sisältösi. Sama sisältö ei välttämättä toimi Facebookissa ja LinkedInissä, jos yleisä ei ole sama. Kiinnitä erityistä huomiota kanaviin, joissa tiedät yleisösi olevan aktiivista.

Kiinnitä huomiota omiin medioihin
Sosiaalinen media on hyödyllinen työkalu sisällön jakamiseen laajalle yleisölle. Omien medioidesi kautta tavoittamaasi yleisöön, esimerkiksi uutiskirjeesi tilaajiin, kannattaa kuitenkin aina muistaa panostaa. Omien kanaviesi kautta pystyt luomaan henkilökohtaisen suhteen yleisöösi, rakentamaan vahvemman yhteyden yksilöiden ja brändisi välille ja sitouttamaan yleisösi tehokkaammin. Omissa kanavissasi voit kontrolloida, milloin ja millaista sisältöä yksittäiset yleisösi jäsenet näkevät. Sillä voi olla konkreettinen vaikutus liiketoimintaasi. 

Jos haluat oppia aiheesta lisää, lataa ilmainen käsikirjamme täältä.

Tervetuloa mukaan Mynewsdeskin mediamonitorointi koulutukseen verkossa 20 lokakuuta 2020. Lisätietoja alla. 

Linkit

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Mynewsdesk Suomi

Mynewsdesk Suomi

Customer Success Team Mynewsdesk LinkedIn

Liittyvä sisältö

Kuinka parantaa tarinankerrontaa

Kuinka parantaa tarinankerrontaa

​PR ei ole vain lehdistötiedotteiden kirjoittamista. Onnistunut ja tuloksellinen viestintä vaatii monen eri osa-alueen hallintaa ja koostuu monesta eri työvaiheesta. Nämä työvaiheet muodostavat kokonaisuuden, jota me Mynewsdeskillä kutsumme nimellä PR Workflow. Uusi e-kirjasarjamme perehtyy PR Workflow’n eri vaiheisiin.

3 tapaa käyttää Mynewsdeskiä yleisösi tunnistamiseen ja sitouttamiseen

3 tapaa käyttää Mynewsdeskiä yleisösi tunnistamiseen ja sitouttamiseen

Vaikka lehdistötiedotteesi olisi hyvin kirjoitettu tai tuottaisit todella innovatiivista sisältöä, sillä ei ole väliä, jos sisältö ei puhuttele sen vastaanottajaa. Onkin tärkeää ymmärtää, kenestä yleisösi koostuu, jotta osaat vastata heidän toiveisiinsa ja tulla tunnetuksi luotettavana tietolähteenä ja sisällöntuottajana.

Muutama sana yritysbloggaamisesta

Muutama sana yritysbloggaamisesta

Blogi voi olla yrityksille korvaamaton markkinointityökalu. Millainen on hyvä yritysblogi ja mitä sitä kirjoittaessa kannattaa ottaa huomioon? Keräsimme listan vinkkejä, jotka on hyvä pitää mielessä, ja samalla listasimme yleisimmät virheet, joita kannattaa yrittää välttää.

Kirjoittaja Jasmine Jussila on sisältötalo Presser Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

VIERASBLOGI - Jasmine Jussila; SEO ei ole rakettitiedettä – vinkit aloittelijalle.

​Kun sinulla on hyppysissäsi timanttista sisältöä, voit parantaa sen löydettävyyttä pienillä nikseillä – myös ilman konsulttiapua tai maksullisia kampanjoita. SEO ei ole rakettitiedettä eikä hakukoneoptimoinnista tarvitse seurata tähtitieteellistä hintalappua. Sisältötrendien jatkuva seuranta ja inboudia tuovien hakusanojen analysointi on kuitenkin työlästä.

Kolme vinkkiä kuinka kirjoittaa otsikko

Kolme vinkkiä kuinka kirjoittaa otsikko

Otsikoiden keksiminen ei aina ole helppoa, mutta muutamilla vinkeillä niiden työstämisestä voi tulla helpompaa. Ensin on kuitenkin ymmärrettävä, ettei otsikon tarkoituksena ole vain typistää uutinen muutamaan nasevaan lauseeseen.

Liitetyt tapahtumat

Mynewsday - 5.11.2020

Mynewsday, 05.11.2020 - vuoden PR tapahtuma!

Päivä 5 Marraskuu 2020 10:00 – 12:30

Paikka Online tapahtuma!

Mynewsdesk media monitorointi koulutus

Mynewsdesk media monitorointi koulutus - 20.10.2020

Päivä 20 Lokakuu 2020 09:00 – 10:00

Paikka Online koulutus!

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland