Ohita
Vierasblogi: Oma media on sisältöstrategian sydän

Blogikirjoitus -

Vierasblogi: Oma media on sisältöstrategian sydän

Disney on lähettänyt ohjelmaa omalla Disney Channelillaan vuodesta 1983. Kanavalla voi katsoa Disneyn ohjelmia 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän vuorokautta viikossa. Maailma on muuttunut monella tapaa sitten vuoden 1983, mutta malli toimii nyt paremmin kuin koskaan. Elämme 24/7-maailmassa, ja kenellä tahansa on mahdollisuus rakentaa ja hallita omaa mediaa. Yritysten on otettava oppia siitä, mitä Disney teki jo kolme vuosikymmentä sitten – nähtävä oma brändi mediana, jota kulutetaan missä ja milloin halutaan.

Yritykset panostavat omaan mediaan 

Tässä ajassa jokainen voi olla sisällöntuottaja. Tämä ei ollut mahdollista vielä 1983, mutta nyt jokainen sisältö kilpailee miljoonien muiden sisältöjen kanssa. Julkisuuden portinvartijat eivät ole enää pitkään aikaan voineet pitää portteja suljettuina, ja areena on avoinna muillekin kuin Disneyn kaltaisille jättiläisille.

Vuonna 2016 yrityksen oma media on viestinnän ja markkinoinnin alan kuumimpia aiheita. Mainostajien Liiton elokuussa julkaistun selvityksen mukaan yhä useammat mainostajat siirtävät panostuksiaan juuri omaan mediaan. Samaa viestiä voi lukea alan julkaisuista, ja sanomaa veivät eteenpäin myös monet puhujat esimerkiksi Markkinoinnin viikolla Messukeskuksessa Helsingissä syyskuussa.

Yksityiset ihmiset ja yritykset voivat tuottaa sisältöä verkkoon mielin määrin. Tämä tarkoittaa valtavan sisältötulvan lisäksi yhä sirpaloituneempaa mediakenttää, jossa oman median merkitys korostuu toimialasta riippumatta. Tämä kehitys ei ole jäänyt meillä Planmecallakaan huomaamatta.

Oma media kokoaa sisällöt ja monipuolistaa tarinoita 

Noin puoli vuotta sitten otimme Planmecalla sisältöstrategiamme suurennuslasin alle. Tätä tehdessämme huomasimme kolme haastetta, joihin kaipasimme ratkaisua.

Ensimmäinen haaste oli sisällön hajautuminen. Sisältöä oli paljon, mutta se oli hajallaan eri julkaisuissa ja kanavissa, ja monien sisältöjen elämänkaari oli myös lyhyt. Tarvitsimme kipeästi ratkaisun, joka toisi kaikki erilaiset sisältömme artikkeleista tuoteuutisiin yhteen paikkaan kaikkien nähtäväksi ja pidentäisi myös sisältöjen elinkaarta.

Halusimme myös ottaa ensi askeleita blogisisältöjen tuotantoon. Monet sisältömme jäivät muun muassa asiakaslehtien sivuille, mistä niiden jakaminen verkkoon oli epäkäytännöllistä. Nettisivuille taas olimme päivittäneet lähinnä kovan luokan tiedotteita, ja nyt kaipasimme paikkaa, jossa julkaisukynnys kevyemmille sisällöille olisi matalampi.

Kolmas haasteemme, joka osaltaan liittyi myös korkeaan julkaisukynnykseen, oli tunteen puuttuminen verkkopresenssistämme. Me kyllä tiesimme, miten upeita asiakkaamme ovat, ja me tunsimme yrityksemme osaavat asiantuntijat, mutta nämä tarinat tarvitsivat elämän myös verkossa helposti luettavassa ja jaettavassa muodossa. Tarvitsimme siis median, jossa kertoa tarinoita tuotteidemme takaa. Tarinoita, joissa asiantuntemus ja into ja palo terveys- ja terveysteknologia-alaan yhdistyisivät. 

Uutishuone Planmecan sisältöstrategian ytimessä

Oman median vahvistaminen näyttäytyi meille vastauksena moniin näistä haasteista. Verkkosivuillemme halusimme lisää sisältöä ja hyvän käyttöliittymän, josta kävijät löytäisivät kaiken helposti ja vaivatta. Mynewsdeskin ratkaisulla kokosimme sisältömme yhteen paikkaan, saimme Planmecan blogitoiminnan käyntiin ja käyttöömme alustan, jossa kertoa yrityksemme tarinoita tiedolla ja tunteella.

Nyt oma media on Planmecan verkkopresenssin sydän. Se pumppaa jatkuvasti ja tasaisesti verta kaikkialle organisaatioon. Uusien sisältökonseptien kehittäminen eri kanaviin, sisältökalenterin käyttöönotto, sisällön kiinnostavuuden analysointi sekä selkeämmän sisältöpolun rakentaminen ovat esimerkkejä muista toimista, joita olemme Planmecalla tehneet, jotta oma mediamme sykkisi jatkossakin tarinoita sidosryhmillemme ja palvelisi heitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Planmecan uutishuone on sykkinyt todenteolla kesästä asti. Työ on vasta alussa, sillä brändimedioita ei luoda viikossa eikä kahdessakaan. Olemme kuitenkin jo nyt nähneet, miten tämä ratkaisu muiden toimenpiteiden kanssa on muuttanut ja vahvistanut verkkopresenssiämme, ja olemme saaneet siitä myös paljon kiitosta. 


Sanna Tolmunen on sisältöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen erikoistunut viestinnän ammattilainen, joka toimii markkinointiviestinnän asiantuntijana Planmeca Oy:llä. Vapaa-aikansa hän viettää tarinoita etsien ulkomailla sekä elokuvien ja kirjojen parissa. Voit seurata Sannaa Twitterissä: @Sanna_Tolmunen

Sannan kirjoitus on osa Mynewsdeskin vierasblogisarjaa. Annamme blogissamme äänen kovan luokan viestintäammattilaisille, tekijöille. Blogissa kirjoitetaan ajankohtaisista teemoista viestinnän ja markkinoinnin saralla. Voit osallistua blogiin lähettämällä kirjoituksesi osoitteeseen monica.nyman-korhonen@mynewsdesk.com. Tervetuloa mukaan!

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Press Officer on Duty

Press Officer on Duty

Lehdistön yhteyshenkilö Lehdistökyselyt
Sofia Thorngren

Sofia Thorngren

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Communications

Liittyvä sisältö

Vierasblogi: ​Tuhansien tarinoiden Rio

Vierasblogi: ​Tuhansien tarinoiden Rio

Respectan markkinointipäällikkö Sini Sorainen kertoo vierasblogissa tarinan voimasta, Rion paralympialaisista ja miten yritysviestijä rakentaa hyvän tarinan.

Vierasblogi: ​Millainen sisältö toimii verkossa?

Vierasblogi: ​Millainen sisältö toimii verkossa?

Tiedotteen asiakkaana on media eikä oma lakiosasto. Siksi siinä pitää olla uutinen. Yllä sanottu on itsestäänselvyys, mutta arkielämässä motiivit ja tavoitteet helposti hämärtyvät. Eivät toimittajatkaan tee lehteä aina lukija mielessään. He haluavat tehdä jutun, jota päätoimittaja kehuu aamupalaverissa. Tiedotteiden läpimenossa auttaa, jos ymmärtää toimittajan ajatusmaailman.

Vierasblogi: Hyvässä otsikossa on seksiä

Vierasblogi: Hyvässä otsikossa on seksiä

Otsikon voima on tuttu asia jokaiselle. Siitä huolimatta monet tiedotteet ja yritystekstit on otsikoitu laimeasti. Tietty viileys on toki yritystiedottamisessa ymmärrettävää. Revittelevät skandaaliskuupit eivät lisää luotettavuutta, eikä niihin pidä tiedottamisessa pyrkiä. Yrityksenkin kannattaisi pyrkiä siihen, että tiedotteita luetaan. Ellei siihen tähtää, ei koko tiedotetta kannata edes tehdä.

Vierasblogi: Vierasblogi toimii!

Vierasblogi: Vierasblogi toimii!

FIBS ry:n viestintäpäällikkö kertoo Mynewsdeskin vierasblogissa, mitkä ovat syyt FIBS ry:n oman vierasblogin suosion takana. FIBS ry:n vierasblogi toimii moniäänisen jäsenistön ja vastuullisuuden äänitorvena.

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland