Blogikirjoitus -
Kuinka kertoa erinomaisia tarinoita?
Kommunikaattoreiden kuulee valitettavan usein sanovan, että “heillä ei ole mitään kirjoitettavaa”. He eivät usko, että heillä on mielenkiintoista sanottavaa. Tämä on viestinnän myytti, jonka haluamme kumota.
Miksi? Jokaisella brändillä on tarkoitus. Jokaisella brändillä on tarina kerrottavanaan. Seuraavat vinkit auttavat sinua jakamaan tarinasi maailmalle.
1. Löydä brändisi tarkoitus
“People don’t buy what you do, they buy why you do it”. Yrityksesi tarkoituksella on väliä asiakkaalle, ja sen löytäminen on myös sisällöntuottamisen ensimmäinen vaihe. Miksi yritys on olemassa? Mitä se edustaa? Missä ovat yrityksen juuret? Mitä se haluaa saavuttaa? Vastaukset auttavat löytämään yrityksesi tarkoituksen ja tarjoavat hyvän pohjan yrityksen tarinalle.
2. Otsikoissa on taikaa
Otsikon tarkoitus on a) kertoa, mistä tarinassa on kyse ja b) herättää lukijan huomio. Se ei kuitenkaan riitä, tarvitaan myös ripaus taikaa. Seuraava sääntö voi olla hyvä ohje jokaiseen julkaisuusi.
Numero tai herätesana + adjektiivi + avainsana + lupaus = "Täydellinen" otsikko
Näistä osista syntyy ihanteellinen otsikko, vaikka erilaisia yhdistelmiä kannattaakin kokeilla. Otetaan esimerkiksi otsikko “Pudota painoa nopeasti” (lupaus). Lisäämällä otsikkoon adjektiivin ja mitattavan osan ja muuttamalla sen muotoon “Kuinka laihdut helposti 2kg viikossa?” saat houkuttelevamman otsikon. Jos mahdollista, sisällytä otsikkoon huomiota herättäviä faktoja tai tilastoja, jotka tukevat viestiäsi.
3. Julkaise monipuolista sisältöä
Monelle yritykselle PR tarkoittaa lehdistötiedotteita. Sisältöä voi ja kannattaa kuitenkin tuottaa monessa eri formaatissa. Tässä muutama idea:
- Blogikirjoitukset
- Webinaarit
- E-kirjat
- Videot
- Kuvat
- Sosiaalinen media
Kannattaa myös harkita eri kanaviin tuotetun sisällön linkittämistä keskenään. Esimerkiksi, e-kirjan tueksi voi tuottaa aiheeseen liittyvän webinaarin tai blogikirjoituksia, jakaa lainauksia ja statistiikkaa sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen.
4. Enemmän on vähemmän
Ihmiset ovat kärsimättömiä; haluamme tietoa helposti ja ennen kaikkea nopeasti. Vältä turhaa sanahelinää ja mene suoraan asiaan. Sisältöä luetaan ja jaetaan todennäköisemmin, jos se on helppo silmäillä, lukea ja sisäistää.
Me kaikki syyllistymme siihen joskus - täytämme tekstimme turhilla täytesanoilla kuten “tosi”, “todella” ja “erittäin”, vaikka useamman sanan yhdistelmä olisi useimmiten paras korvata yhdellä ilmaisulla. Esimerkiksi, lause “Hänen esitelmänsä oli todella hyvä” voidaan korvata kuvaavammalla toteamuksella “Hänen esitelmänsä oli erinomainen”. Yksinkertaista!
5. Tunne nykyiset lukijasi
On tärkeää tuntea oma yleisönsä. Tuottaakseen merkityksellistä sisältöä täytyy tuntea heidän tarpeensa ja kiinnostuksen kohteensa.
Kannattaa aloittaa tutustumalla nykyiseen yleisöönsä. Siinä apuna voi käyttää Mynewsdeskin Analyze-työkalua, joka kertoo:
- Kuka avaa sähköpostisi
- Kuinka paljon sisältöäsi jaetaan
- Millä laitteilla sisältöäsi luetaan - laptop vs kännykkä
- Mistä sosiaalisen median kanavista saat liikennettä
Analytiikka auttaa rakentamaan paremman kuvan yleisösi tarpeista ja käyttäytymisestä. Voit käyttää tilastoja viestintäsi suunnittelemiseen ja optimoimiseen tulevaisuudessa.
6. Julkaise eri alustoilla
Uutisia ja muuta sisältöä luetaan nykyään useilla eri alustoilla, esimerkiksi Uutishuoneissa, LinkedInissä, Twitterissä jne. Tiesithän, että Mynewsdeskin avulla sisältöä on mahdollista julkaista monella eri alustoilla samanaikaisesti.
On tärkeää tietää, missä yleisösi on. Vaikka aktiivisuus useissa eri kanavissa onkin välttämätöntä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kanaviin, joissa yleisösi on erityisen aktiivinen.
7. Jaa sisältöä suoraan oikeille ihmisille
Kaikki verkostosi jäsenet eivät välttämättä ole kiinnostuneet samasta sisällöstä. Mynewsdeskin avulla voit jakaa kontaktisi jakelulistoihin, joiden avulla voit lähettää oleellista sisältöä siitä potentiaalisesti kiinnostuneille vastaanottajille. Uutishuoneesi seuraajat ja tilaajat saavat myös ilmoituksen, kun julkaiset uutta sisältöä Mynewsdeskissa, eli he pysyvät tahtoessaan ajan tasalla yrityksesi julkaisemista uutisista.
Jos haluat lisää vinkkejä tarinoiden kertomiseen tai muihin PR Workflow’n vaiheisiin, älä unohda lukea lisää blogikirjoituksiamme Uutishuoneessamme.
Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää!