Ohita
Muutama sana tehokkaasta PR:stä
Muutama sana tehokkaasta PR:stä

Blogikirjoitus -

Muutama sana tehokkaasta PR:stä

Mistä tunnistaa tehokkaan PR-ammattilaisen? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Hyvä viestintäsuunnitelma antaa parhaat edellytykset menestykseen. Se ottaa huomioon organisaation yleiset tavoitteet ja havainnollistaa, miksi digitaalista viestintää tehdään ja kuinka se toteutetaan tehokkaasti. Hyvä suunnitelma myös osoittaa, kuinka menestystä mitataan. Kun pystyt todistamaan suunnitelmasi toimivuuden numeroilla, on viestintään käytettävien resurssien tarve helpompi perustella organisaatiosi johdolle.

Kuinka hyvä suunnitelma rakennetaan

Suunnitelman tekeminen voi aluksi tuntua suuritöiseltä. Voit kuitenkin aloittaa pienesti. Aseta aluksi realistisia ja helposti hallittavia tavoitteita ja kasvata niitä vähitellen. Menestyksekäs suunnitelma on helppo myöhemmin siirtää suurempaan mittakaavaan.

Suunnitelmaa laatiessa on tärkeää ottaa huomioon organisaation yleinen strategia. Hyvä suunnitelma tukee yritystä sen päämäärien saavuttamisessa ja saa todennäköisemmin myös yrityksen johdon tuen.

1. Määritä yleisösi

Päätä aluksi, kenet haluat tavoittaa. Mieti demografisen ja sosiografisen segmentoinnin lisäksi kohderyhmäsi digitaalista käyttäytymistä - mistä he etsivät tietoa, missä muodossa he haluavat saada informaatiota. Mitä enemmän tiedät kohderyhmästäsi, sitä helpommin luot tehokkaan strategian.

2. Aseta tavoitteita

Kun olet valinnut yleisösi, aseta strateginen tavoite. Minkälaisen reaktion haluat saada aikaan viestisi kohderyhmässä? Haluatko inspiroida tai opettaa? Haluatko kohderyhmäsi toimivan tietyllä tavalla?

Mieti myös, kuinka asettamaasi tavoitetta voi mitata. Ainoastaan mittaamalla pystyt seuraamaan, toimiiko suunnitelmasi toivotulla tavalla. Aseta tästä syystä mahdollisimman tarkasti määriteltyjä tavoitteita. Esimerkiksi: “25 mainintaa valitussa mediassa ja 10 arvostelua vaikuttajilta kolmessa kuukaudessa” on parempi tavoite kuin “saada aikaan keskustelua”.

3. Päätä, mistä haluat puhua

Kun olet päättänyt, mitä haluat viestintäsuunnitelmallasi saavuttaa, on aika palata kohderyhmääsi. Millainen sisältö auttaa tai viihdyttää yleisöäsi ja koskettaa heidän arkipäiväänsä, mutta samanaikaisesti liittyy sinun strategisiin PR tavoitteisiisi? Tee lista mahdollisista aihepiireistä.

4. Tee jakelusuunnitelma

Valitse seuraavaksi, mitä kautta haluat jakaa sisältöä. Mieti, mitä viestintäkanavia kohderyhmäsi käyttää. Vastaanottavatko he tietoa mieluiten sähköpostilla, sosiaalisissa medioissa vai jotakin muuta kautta? Entä mitä laitteita he käyttävät? Jotta saat viestisi kuuluville, sinun pitää olla siellä, missä kohdeyleisösi on. Pidäthän huolta, että viestisi formaatti, pituus ja sävy on optimoitu käyttämääsi viestintäkanavaan sopivaksi.

5. Tee julkaisusuunnitelma

Kun strategiset päätökset on tehty, on aika suunnitella käytännön toteutus ja tehdä julkaisusuunnitelma. Suunnittele mitä, milloin, missä ja kenelle julkaiset. Jätä tilaa myös eri julkaisujen analysoinnille. Näin voit seurata yksittäisten viestien tehokkuutta.

6. Mittaa suunnitelmasi tehokkuutta

Yksi digitaalisen viestinnän eduista on, että sen mittaaminen on yksinkertaisempaa kuin perinteisen mainonnan. Pystyt helpommin seuraamaan, tuottaako viestintäsi toivottuja tuloksia.

Määrittele tarkasti, mitä haluat mitata (kategoria) ja millä (mittari). Ota huomioon, että joitakin kategorioita on helpompi mitata kuin toisia, esimerkiksi klikkausten määrää on helpompi mitata kuin viestin vaikutusta tuotteen imagoon. Älä kuitenkaan valitse kategorioita vain siksi, että niitä on helppo mitata. Muista ottaa strateginen tavoitteesi huomioon mittareita valitessasi.

7. Jatka suunnitelmasi kehittämistä

Älä vain mittaa tuloksiasi, käytä dataa PR-strategiasi parantamiseen. On tärkeää seurata suunnitelmasi tuottamia tuloksia ja sitä, mikä toimii ja mikä ei. Analysoi keräämääsi dataa ja mukauta suunnitelmaasi sen mukaan.

Haluatko tehostaa digitaalista viestintääsi? Et ole yksin. 

Ole meihin yhteydessä ja kerromme lisää miten voimme auttaa sinua PR stategian ja suunnitelman luomisessa. 

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Mynewsdesk Suomi

Mynewsdesk Suomi

Customer Success Team Mynewsdesk LinkedIn

Liittyvä sisältö

Uusi opas: Kuinka hoitaa mediasuhteita 2020

Uusi opas: Kuinka hoitaa mediasuhteita 2020?

Mediaraportointi on ollut koko vuoden 2020 COVID-19:a liittyvää, ja vain harvat muut uutiset ovat saaneet huomiota. Tämä on vaikuttanut huomattavasti mahdollisuuteen saada julkisuutta eri brändeille ja organisaatioille.

Muutama tapa käyttää Mynewsdeskiä mediaseurantaan

Ota kaikki irti mediaseurannasta - osa 1/2

Kuunteleminen on hyvän kommunikaation perusta. Siitä on kyse myös mediaseurannassa, kuuntele mitä maailmalla tapahtuu. Mediaseurannasta on tullut olennainen osa digitaalista maailmaa ja yritykset käyttävät sitä useisiin eri tarkoituksiin.

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland