Ohita
Yleisösi tahtoo liikkuvaa kuvaa – vinkit inhouse videotuotantoon

Blogikirjoitus -

Yleisösi tahtoo liikkuvaa kuvaa – vinkit inhouse videotuotantoon

Kuvat ja videot ovat yhä useammin se viestinnän sisältö, jolla yleisön huomio kiinnitetään. Videoiden jakamisesta eri somealustoilla on tullut helppoa ja liikkuvan kuvan tehoa ylistetään viestinnän ja markkinoinnin keinona. Siitäkin huolimatta 65 % Mynewsdeskin #DigitalPR Challenge -selvitykseen vastanneista henkilöistä ei ole koskaan tehnyt videoita. Samaan aikaan 83 % vastaajista sanoo, että videotuotanto on agendalla. Tunnistatko tämän omassa työssäsi?

Mitä videoiden tekemisestä pitäisi tietää, jotta pääsisi vauhtiin? Pyysimme sinulle vinkit visuaalisen sisällön luomiseen Source Creativen asiakkuusjohtajalta Tomi Karmaluodolta. Tomin mukaan hyvä tarina on videokerronnan lähtökohta. Inhouse -tuotannolla voi kuitenkin päästä pitkälle kunhan rimaa ei aseteta liian korkealle. 

1. Jostain on aloitettava

Videoiden tekemiseen tarvitaan helpoimmillaan vain kännykkä sekä handsfree setti. Voit siis aloittaa entistä innostavamman, koukuttavan ja hyödyllisen sisällön tuottamisen ilman raskaita työkaluja ja prosesseja. Aloita jostain yksinkertaisesta, jotta pääset ensimmäisen kynnyksen yli.

Joskus ”low budget” -tuotanto on lisäksi uskottavampi kuin suurella budjetilla tehty mainospläjäys. Tälläkin hetkellä suuri osa YouTubessa julkaistuista top -videoista on tehty älypuhelimella. Miksei yritys tai organisaatio voisi tehdä samoin?

Vlogit on pienin mahdollinen videotuotos, jotka yritykset useimmiten tekevät itse. Jos karsastaa älypuhelimen käyttöä kuvausvälineenä, kannattaa investoida järjestelmäkameraan, jotka maksavat nykyään yhden älypuhelimen verran. Järkkärillä saa tehtyä pienellä panostuksella katseen kestävää sisältöä.

2. Valitse helppo ja tuttu aihe

Aloita pienellä ajatustenvaihdolla tiimisi kanssa. Selvitä sellaiset liiketoiminta-alueet, joita voidaan tukea liikkuvalla kuvalla. Tässä muutamia esimerkkejä:

Asiakastarina - Pyydä asiakasta kertomaan, miten tuotteesi tai palvelusi ovat auttaneet heidän toimintaansa

Työnantajabrändin rakentaminen – Esittele työpaikkaasi ja työntekijöitänne

Rekrytointi – Rekryvideo ilmoituksen yhteyteen

Tuotelanseeraus - Näytä uusia tuotteitanne tai palveluitanne

Tapahtumat - Jaa videoita järjestämistänne tilaisuuksista

Käyttöoppaat ja vinkit - Kuvaa, miten tuotettanne tai palveluanne voi käyttää entistä näppärämmin

Videot sopivat välineeksi moneen eri tarkoitukseen, jopa ne aivan itse kuvatut! Pääsääntönä voidaan pitää sitä, että sisältö kannattaa aina kuvata. Taitava sisällöntuotantoyritys saa kännykkämateriaalista tehtyä julkaisukelpoisen videon, jos editointitaidot tai aika ei riitä. 

3. Jos panostat, panosta ääneen

Ääni on videoissa vielä kuvaakin tärkeämpää, joten huolehdi, että viestisi kuullaan kovaa ja selvästi.

Itse tuotetuissa videoissa mättää useimmiten se, että äänestä ei saa selvää ja viesti hukkuu. Kännyköiden hands-free-setin mikrofoni riittää jo siihen, että haastateltavan äänestä saa selvää. Vastaavasti järkkäreihin saa melko halvalla ostettua joko ns. haulikkomikrofonin tai nappimikrofonin, jolla äänen laatu on jo huomattavasti ammattimaisempaa. Videon katsojaa kiittää sillä, että hän jaksaa katsoa videon loppuun.

Vinkki: Tiesithän, että voit upottaa videon uutishuoneen leipätekstikenttään embed-koodilla video-painikkeen kautta! Näin yleisösi voi katsella videon suoraan uutisesta tai tiedotteesta. Voit myös ladata videon uutishuoneeseen ja liittää sen julkaisun liittyväksi materiaaliksi. Liittyviä materiaaleja kannattaa linkittää aina jokaisen julkaisun perään. Niiden avulla annat yleisölle mahdollisuuden jatkaa matkaa kanssanne, klikata eteenpäin!

Tomi Karmaluoto toimii Source Creativen asiakkuusjohtajana. Tomin mukaan hyvä tarina on videokerronnan lähtökohta. 

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Press Officer on Duty

Press Officer on Duty

Lehdistön yhteyshenkilö Lehdistökyselyt
Sofia Thorngren

Sofia Thorngren

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Communications

Liittyvä sisältö

Mikä on bränditarinan hinta?

Mikä on bränditarinan hinta?

Hyvä bränditarina kiteyttää brändin olemuksen ja tarkoituksen. Bränditarinat tulevat monissa eri muodoissa eikä hyvän bränditarinan kertomiseen ole yhtä oikeaa tapaa. Tässä kirjoituksessa keskustelemme siitä, kuinka paljon hyvän bränditarinan luominen maksaa.

PR-vastaavan muistilista – Tätä toimittajat sinulta odottavat

PR-vastaavan muistilista – Tätä toimittajat sinulta odottavat

Kun toimittajilta kysytään, mitä brändiviestijöiden pitäisi ottaa huomioon suhteissaan mediaan, muun muassa nämä elementit nousevat esiin: mediakanavan kohderyhmän ymmärtäminen, hyvä tarinankerronta ja toimittajan kunnioittaminen. Kokosimme yhteen täsmävinkit onnistuneeseen PR-työhön ja hyvien mediasuhteiden luomiseen.

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland