Ohita
Mynewsday 2017 - PR:n ja viestinnän ajankohtaisimmat puheenaiheet suoraan Tukholmasta

Blogikirjoitus -

Mynewsday 2017 - PR:n ja viestinnän ajankohtaisimmat puheenaiheet suoraan Tukholmasta

Mynewsdeskin vuosittainen tapahtuma Mynewsday on yksi Ruotsin suurimmista PR- ja viestintä-alan tapahtumista. Tänä vuotta jo seitsemättä kertaa järjestetty Mynewsday inspiroi lokakuussa yli 1100 viestinnän ja markkinoinnin ammattilaista neljässä eri kaupungissa. Kokosimme yhteen Tukholman Mynewsdayn mielenkiintoisimmat puhujat ja puheenaiheet sekä parhaat vinkit kaikille viestinnän ammattilaisille. 

Hanaw Rashid: Kaikki irti sosiaalisesta mediasta

Viestintätoimisto The Amazing Societyn Hanaw Rashid on aito sosiaalisen median asiantuntija kymmenen vuoden työkokemuksella digitaalisen viestinnän parissa. Hanawin mukaan yritysten on tärkeää ymmärtää, että sosiaalisessa mediassa yritykset eivät kilpaile vain keskenään, vaan myös kaiken muun sisällön kanssa. Digitaalista sisältöä selatessa kuluttajan aivot vastaavat jatkuvasti alitajuisesti kysymykseen: “Onko tämä kiinnostavaa?”. Yritysten tuottama sisältö jää kilpailussa usein perheen ja ystävien jakamien päivitysten tai esimerkiksi hauskojen kissavideoiden taakse, mikä asettaa sisällön laadulle korkeat vaatimukset. Onnistuminen sosiaalisessa mediassa vaatiikin oman kohderyhmän perinpohjaista tuntemusta, jotta omalle yleisölle pystytään tuottamaan mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä, joka myös erottuu massasta. Sisällöntuotannossa Hanaw neuvoo panostamaan erityisesti liikkuvaan kuvaan, sillä videosisällön suosioon kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja ennustusten mukaan sen osuus kaikesta mobiilidatasta tulee olemaan 75% vuonna 2020.

Tässä Hanawin lyhyet tehovinkit sosiaalisen median hyödyntämiseen:

  1. Ota käyttöön Facebook-pikseli (tästä videosta näet, kuinka se tehdään).
  2. Käytä Audience Insights-toimintoa kohderyhmääsi tutustumiseen.
  3. Ole kärsivällinen. Rakenna hyvä suhde yleisöösi tarjoamalla ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä. Konversiot seuraavat ajan kanssa.

Jonathan Bean: Milloin sisältöä kannattaa julkaista?

Mynewsdeskin CMO Jonathan Bean, joka on nähty puhumassa myös Suomessa PING Helsinki -tapahtumassa, johtaa Mynewsdeskin kansainvälistä markkinointitiimiä. Jonathanin mukaan moderni viestijä tasapainottelee taiteen ja tieteen välissä - kilpailijoista erottumiseen tarvitaan luovuutta, mutta työn tuottamien tuloksien osoittaminen ja toisaalta toiminnan parantaminen vaatii viestinnän konkreettisia mittareita. Mynewsdeskin verkkosivuilla on kansainvälisesti 1.4 miljoonaa yksittäistä kävijää kuukaudessa, ja Mynewsdayssä Jonathan kertoi, millaisia oivalluksia Mynewsdeskillä ollaan saatu viestintää mittaamalla.

Yksi Jonathanin antamista esimerkeistä on sisältöjen julkaisuajankohta. Alla näkyvistä kuvista selviää, minä viikonpäivänä ja mihin kellonaikaan Mynewsdesk julkaisee sisältöä, sekä milloin verkkosisältöjä kulutetaan.

VIIKONPÄIVÄ: Vihreä palkki: milloin Mynewsdesk julkaisee. Valkoinen palkki: milloin ihmiset lukevat.

VUOROKAUDENAIKA: Sininen palkki: milloin Mynewsdesk julkaisee. Valkoinen palkki: milloin ihmiset lukevat.

Graafit kertovat, että sisältöä kulutetaan eri aikaan kuin sitä julkaistaan. Toimivimman julkaisuajankohdan löytämiseksi kannattaakin testata eri aikoja ja kokeilla julkaisemista esimerkiksi lounasaikaan, viikonloppuna tai kello viiden jälkeen ihmisten ollessa kotimatkalla.

Jonathan jakoi tapahtumassa myös Mynewsdeskin alkusyksystä julkaiseman journalistitutkimuksen tulokset. Raportin voit ladata täältä.

Niklas Bergh: Maailman vaikein yksinkertainen asia

Niklas Bergh on työskennellyt viestinnän parissa yli 20 vuotta. Uransa aikana hän on ollut esimerkiksi perustamassa Zound Industries-yritystä, joka on kansainvälisten Urbanears- ja Marshall -menestysbrändien takana.

Niklas kutsuu viestintää “maailman vaikeimmaksi yksinkertaiseksi asiaksi”. Hänen mukaansa ongelman ydin on, että ihminen on pohjimmiltaan egosentrinen. Me emme tiedä, millaista on olla joku toinen. Hyvä ja toimiva viestintä kuitenkin vaatii vastaanottajan asemaan asettumista. Ilman sitä on mahdotonta tuottaa sisältöä, joka tuottaa arvoa vastaanottajalle. Hyvänä esimerkkinä yritysten egosentrisyydestä voidaan pitää niin kutsuttua “Tykkää meistä Facebookissa” -syndroomaa. Tykkäykset tuovat yritykselle lisää näkyvyyttä, mutta millaista arvoa tykkäys tuottaa asiakkaalle? Niklas muistuttaakin, että yritysten pitäisi keskittyä viestinnässään ainoastaan siihen, mitä asiakas haluaa.

Voit tutustua tarkemmin Niklaksen ajatuksiin viestinnästä ja kommunikaatiosta esimerkiksi kuuntelemalla hänen Ted Talk-puheensa:

Johanna Sevonen: Kuinka yrityksen tärkeintä resurssia kehitetään?

Miltä näyttää yrityksen sisäinen viestintä, kun enemmistöllä työntekijöistä ei ole käytössään tietokonetta päivittäisissä työtehtävissään? Entä kun yhtälöön lisätään mediakriisi, yhteisen yrityskielen puute ja toimipisteiden hajanainen sijainti useassa eri maassa? Tämä on Postnordin tilanne, ja viestintäkonsultti Johanna Sevonen puhui Mynewsdayssä vaikeiden olosuhteiden yrityksen sisäiselle viestinnälle asettamista haasteista.

Puheenvuorossaan Johanna painotti, että työntekijöiden rajoitetuista tekniikan käyttömahdollisuuksista huolimatta on yksi kanava, joka tavoittaa kaikki työntekijät: esimiehet. Viestintä ja hyvät viestinnälliset taidot tulisikin nähdä osana hyvää johtajuutta.

Muun muassa nämä opit saimme mukaamme Johannan esityksestä:

  1. Investoiminen yrityksen avainhenkilöiden ulkoisen ja sisäisen viestinnän taitoihin kannattaa.
  2. Ole aloitteellinen ja kärsivällinen. Työntekijöiden viestinnällisten taitojen kehittäminen ei todennäköisesti ole yrityksen ylimmän johdon prioriteettilistan kärjessä, joten sinun on vakuutettava heidät sen tarpeellisuudesta.
  3. Aseta mitattavissa olevia tavoitteita, joiden avulla voit osoittaa työsi tuottavan tuloksia.

Erik Modig: Ketteryys markkinoinnissa ja viestinnässä

Onko sinulla monta rautaa tulessa? Oletko ylpeä multitasking-taidoistasi? Perinteisesti ajattelemme, että hyvä olla monta prosessia käynnissä samaan aikaan. Täysi kalenteri tarkoittaa tehokkuutta. Mutta onko se kuitenkaan totta?

Tutkija Erik Modig opettaa kyseenalaistamaan markkinointiosastojen perinteiset työtavat. Emme tavallisesti ota huomioon muiden aikatauluja omassa työssämme ja projekteilla on tapana jäädä jumiin ihmisten väliin, kun henkilön, jonka työpanosta tarvittaisiin seuraavaksi, kalenteri on jo täynnä seuraaviksi viikoiksi. Sen sijaan Erik kannustaa lyhyen aikavälin suunnitteluun, jossa oko tiimi on osallisenat. Ketteryys eli agile parantaa reaktionopeutta muutoksiin, lisää tuottavuutta ja parantaa tiimin työmoraalia.    

Jos haluat lukea lisää ketteryydestä viestinnässä, lue aikaisempi blogikirjoituksemme aiheesta täällä

Linkit

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Press Officer on Duty

Press Officer on Duty

Lehdistön yhteyshenkilö Lehdistökyselyt
Sofia Thorngren

Sofia Thorngren

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Communications

Liittyvä sisältö

Ketteryys viestintätyössä

Ketteryys viestintätyössä

Edellytykset onnistua viestijän työssä muuttuvat jatkuvasti ja muutokset tapahtuvat yhä nopeammin. Siksi strategiat ja työtavat, jotka sopeutuvat helposti jatkuviin muutoksiin, ovat äärimmäisen tärkeitä. Agile working, tai kotoisammin ketteryys, tarkoittaa työskentelemistä muuttuen ja mukautuen - siihen kuuluu jatkuva testaaminen, analysoiminen ja olosuhteisiin sopeutuminen.

Navigating Change - Selviytyminen muuttuvassa mediaympäristössä

Navigating Change - Selviytyminen muuttuvassa mediaympäristössä

Journalismi ja se myötä PR-ala ovat viime vuosina olleet suurien muutosten edessä. Ympärivuorokautinen uutisvirta, sosiaalisen median vahvistunut asema ja monet muut mediatrendit ovat muokanneet mediaympäristöä vahvasti ja muuttaneet ihmisten tapaa olla vuorovaikutuksessa medioiden kanssa sekä kuluttaa uutisia ja muuta informaatiota.

Asiantuntijat kertovat: Vuoden 2018 PR- ja viestintätrendit

Asiantuntijat kertovat: Vuoden 2018 PR- ja viestintätrendit

Vuodenvaihde tarjoaa loistavan tilaisuuden arvioida omaa valmiutta vastata seuraavan vuoden haasteisiin. Mutta mihin PR-ammattilaisten ja viestijöiden tulisi varautua vuonna 2018? Pyysimme alan asiantuntijoita kertomaan, mitä he odottavat alkavalta vuodelta.

Uutishuone on organisaatiosi näyteikkuna

Mynewsdesk on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja sisältömarkkinoinnin alusta, jota käyttää noin 5000 yritystä ja 77 000 käyttäjää päivittäin. Pilvipalveluihin perustuvat ratkaisumme sisältävät mediaseurannan, uutishuoneet ja tiedotteiden digitaalisen jakelun sekä PR-tulosten analysoinnin. Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Mynewsdesk on osa norjalaista mediayhtiötä, NHST Media Group AS.

Mynewsdesk Suomi

Suomi / Finland