Blogikirjoitus -
Navigating Change - Selviytyminen muuttuvassa mediaympäristössä
Journalismi ja se myötä PR-ala ovat viime vuosina olleet suurien muutosten edessä. Ympärivuorokautinen uutisvirta, sosiaalisen median vahvistunut asema ja monet muut mediatrendit ovat muokanneet mediaympäristöä vahvasti ja muuttaneet ihmisten tapaa olla vuorovaikutuksessa medioiden kanssa sekä kuluttaa uutisia ja muuta informaatiota.
Muutosten ymmärtäminen voi olla haastavaa niiden tapahtuessa yhä nopeammalla tahdilla. Mynewsdeskin tuore e-kirja “Navigating Change” auttaa toimittajia ja PR-ammattilaisia pysymään ajan tasalla alan kehityksestä. Mynewsdeskin auttaa brändejä ja PR-ammattilaisia luomaan parempia mediasuhteita ja kommunikoimaan tehokkaammin yleisönsä kanssa, missä oman toimintaympäristön ymmärtäminen on äärimmäisen tärkeää.
Kestävä liiketoimintamalli uudessa mediaympäristössä
Uutisoinnin taloudellinen tuottavuus on yksi lehdistön suurimmista haasteista. Perinteinen printtimedia on ollut laskussa jo vuosia. Uutisia kulutetaan kasvavassa määrin verkossa, mutta esimerkiksi vain 3% kuluttajista Iso-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa ja 8% kuluttajista Yhdysvalloissa 8% ovat valmiita maksamaan uutisista digitaalisessa muodossa.
Maksullisten uutispalveluiden käyttäjien ja digilehtien tilaajien määrä on kuitenkin kasvussa esimerkiksi Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi mediat tunnustelevat esimerkiksi natiivimarkkinointia mahdollisena uutena tulonlähteenä. Siitä huolimatta selvitys osoittaa, että lähes 70% toimittajista on huolissaan lehdistön kyvystä selviytyä taloudellisesti tulevaisuudessa. Yksi suurimpia lähitulevaisuuden kysymyksiä media-alalla onkin, millainen on nykyisessä mediaympäristössä kestävä liiketoimintamalli.
Heikentynyt luottamus journalismiin
Toinen journalismin suurista haasteista on tuore “fake news”-ilmiö, jonka johdosta luottamus journalismiin on heikentynyt. Yli puolet toimittajista ei usko, että uutismediaa pidetään enää luotettavana tietolähteenä, ja 53% näkee “fake news”-ilmiön pitkän aikavälin ongelmana. Samaan aikaan yleisö kokee uutisoinnin liian negatiivisena ja kertoo välttävänsä uutisia, koska ne vaikuttavat mielialaan negatiivisesti. “Navigating Change” tarjoaa selkeän kuvan modernin uutisoinnin luottamuspulasta ja antaa viestijöille neuvoja luottamuksen uudelleenrakentamiseen.
Brändien ja journalismin suhde
Oman ammattitaidon hyödyntäminen brändien sisällöntuotannossa ei sovi kaikille, mutta osalle toimittajista se on houkutteleva mahdollisuus. “Navigating Change” e-kirja sisältää mielenkiintoista statistiikkaa journalismin ja PR-työn suhteesta ja antaa uusia näkökulmia media-alan tuoreeseen ilmiöön. PR:n parissa työskenteleville kirja tarjoaa vinkkejä mediasuhteiden parantamiseen, toimittajien tavoittamiseen ja omalle brändille sopivan freelance-kirjoittajan löytämiseen.
Kuinka muutoksista selvitään
PR-ammattilaiset ja toimittajat voivat sopeutua toimialan nopeisiin muutoksiin useilla eri tavoilla. Näihin kuuluvat muun muassa laadukas sisältö, luottamuksen rakentaminen yleisöön ja uuden teknologian ja digitaalisen median tehokas hyödyntäminen. “Navigating Change” tarjoaa käytännönläheisiä vinkkejä modernissa mediaympäristössä selviytymiseen ja menestymiseen.
Tulevaisuus uudistuvassa mediamaisemassa
Fake news ja kuluttajien alhainen luottamus uutisointiin ovat huolestuttavia ilmiöitä, jotka vaikuttavat uutismedian tulevaisuuteen. Lisäksi monet toimittajat ovat huolissaan suurien mediapalveluiden kuten Facebookin ja YouTuben valta-asemasta. Laadukkaan journalismin kysyntä ei ehkä kuitenkaan ole koskaan ollut suurempi kuin nyt.
Martin Schibbye, Blank Spot Projectin päätoimittaja uskoo, että “näemme vanhan liiketoimintamallin olevan kriisissä, emme journalismin itsessään. Päinvastoin, kiinnostus laadukasta journalismia - jonka tekemisessä on käytetty muutakin kuin Googlea - kohtaan, on suurempi kuin koskaan”.
Lue, kuinka modernin mediaypäristön haasteet voivat vaikuttaa sinun uraasi journalismin tai PR:n parissa ja lataa Mynewsdeskin Navigating Change e-kirja maksutta.